1 Φεβ 2012

Πού είναι κρυμμένη η ευτυχία;


Έχεις αυτή την αδιόρατη αίσθηση πως κάτι σου λείπει. Τι είναι αυτό που σου ξεφεύγει; Που να ‘ναι κρυμμένο το κομματάκι που θα συμπληρώσει το παζλ;  Βρίσκεσαι, λοιπόν, σε μια συνεχή διαδικασία αναζήτησης.

Και στην πορεία, παραβλέπεις αυτό που υπάρχει «εδώ», καθώς κυνηγάς το «εκεί». Χάνεις το πολύτιμο «τώρα», καθώς σχεδιάζεις το «επόμενο βήμα». Ξεχνάς να είσαι ευγνώμον για τα «τόσα» που έχεις ήδη, καθώς παρακαλάς για τα «περισσότερα». Ψάχνεις, παλεύεις και κυνηγάς αλλά ποτέ δε φτάνεις πουθενά γιατί δε μπορείς να γλυτώσεις από τη σκέψη πως πάντα κάτι λείπει.
Πιστεύεις πως η πηγή της ευτυχίας σου βρίσκεται κάπου έξω από σένα. Αυτό είναι η πιο μεγάλη σου πλάνη. Από εδώ προέρχεται όλος σου ο πόνος. 
Κάθε κομμάτι της συμπαντικής ευτυχίας κατοικεί ήδη στην καρδιά σου. Αποδέξου το. Και τότε θα παρατηρήσεις πως όλες οι σκέψεις του φόβου και της έλλειψης αντιστρέφονται. Η αίσθηση αναξιότητας και όλα αυτά τα «δεν είμαι αρκετά καλός» εξαφανίζονται. Τότε νιώθεις επαρκής, δυνατός και πλήρης. Τότε απολαμβάνεις την κάθε σου στιγμή. Γιατί έχεις την πηγή της ευτυχίας μέσα σου!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More