24 Φεβ 2012

Πόσο συνεπής ηθοποιός είσαι στο θέατρο της ζωής;


Έχεις διαλέξει στη ζωή σου διάφορους ρόλους και κάθε μέρα περνάς διαρκώς από τον έναν στον άλλο: από τον ρόλο του υφισταμένου στον ρόλο του συνεργάτη, από τον ρόλο του φίλου σ’ αυτόν του γονιού, από τον ρόλο του συνειδητού πολίτη σ’ αυτόν του ερωτευμένου, του γιου ή της κόρης, του συντρόφου, του δασκάλου ή/και του μαθητή κλπ. 

Παίξε τον κάθε σου ρόλο όσο καλύτερα μπορείς. Μ’ αυτό, δεν εννοώ να υποκρίνεσαι. Εννοώ να είσαι κάθε στιγμή συνειδητός στον ρόλο σου. Έτσι, όταν είσαι με το παιδί σου να είσαι μόνο γονιός και να μην κουβαλάς το φορτίο του εργαζομένου. Όταν κάθεσαι με τον φίλο σου για καφέ ή πας να δεις τους γονείς σου, να είσαι παρόν και να τους δίνεις όλη σου την προσοχή. Η σκέψη σου να μην πετάει στο χθες ή το αύριο, στις υπόλοιπες υποχρεώσεις και τους άλλους σου ρόλους.
Κάθε μέρα περνάς συνεχώς από ρόλο σε ρόλο. Παίξε καθέναν από αυτούς τους ρόλους με όσο μεγαλύτερη συνέπεια και επίγνωση μπορείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι απλά κάθε στιγμή να είσαι εκεί, κάθε στιγμή να είσαι στο τώρα!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More