7 Φεβ 2012

Κάνε αυτό που θέλεις!


Σταμάτα να παριστάνεις το θύμα. «Έχω οικογένεια, έχω παιδιά, έχω υποχρεώσεις, δεν έχω χρόνο για μένα, δε μπορώ να κάνω αυτά που θέλω». Απλές δικαιολογίες για να μην κάνεις αυτά που θέλεις. 

Σταμάτα τις δικαιολογίες!  Ο τρόπος για να μείνεις ζωντανός και ισορροπημένος είναι να φροντίσεις τον εαυτό σου και να κάνεις αυτά που σε γεμίζουν χαρά και ευχαρίστηση. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να συμπιεστούν για να χωρέσεις και τα δικά σου θέλω μέσα στην μέρα σου. Είναι ζωτικής σημασίας να ζεις πρώτα απ’ όλα για τον εαυτό σου και ύστερα για όλους τους άλλους λόγους τους οποίους επέλεξες. Αν δεν ζεις εσύ τη ζωή σου, αν δεν αγαπάς εσένα, αν δεν φροντίσεις να γεμίσεις πρώτα τον εαυτό σου με αγάπη και χαρά, από ποια ενέργεια θα δώσεις στις υπόλοιπες σχέσεις σου; Πώς θα αγαπήσεις τον σύντροφο ή το παιδί σου, τους φίλους σου ή την …κοινωνία;
Κάνε λοιπόν μια λίστα με τα θέλω σου και βρες χώρο στην κάθε σου μέρα για να τα χωράς. Είναι η ώρα να τα πραγματοποιήσεις. Η προτεραιότητα είσαι εσύ. Ακόμη και αν σκέφτεσαι τους άλλους, πρέπει πρώτα να γεμίσεις εσύ για να έχεις να δώσεις. 
Βρες, λοιπόν, τον χρόνο, από σήμερα κιόλας, να κάνεις αυτό που θέλεις και αγαπάς!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More