21 Φεβ 2012

Ζήσε τη σημερινή σου μέρα σαν να είναι η πρώτη της ζωής σου!


Φαντάσου πως σήμερα άνοιξες για πρώτη φορά τα μάτια σ’ αυτό τον κόσμο. Γύρνα το βλέμμα σου τριγύρω και θαύμασε τις ομορφιές που σε περιβάλλουν: άκουσε την γλυκιά φωνή των αγαπημένων σου προσώπων, επέτρεψε στις μυρωδιές και τους ήχους που υπάρχουν γύρω σου να σε κατακλύσουν,
νιώσε τη ζεστασιά του ήλιου, άσε να σε συνεπάρει η μαγεία που κρύβει μέσα του ένα λουλούδι, απόλαυσε τις σταγόνες της βροχής που πέφτουν στο πρόσωπό σου, κοίταξε στα μάτια τον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί σου με ειλικρίνεια και αγάπη επικοινωνώντας μαζί του το θαύμα της ζωής. 
Ακόμη, παρατήρησε με θαυμασμό όλα τα επιτεύγματα που κατόρθωσε ο άνθρωπος: τα περίτεχνα κτίσματα, τα πολύπλοκα μηχανήματα που διευκολύνουν την καθημερινότητα, τα έργα τέχνης που γεμίζουν έμπνευση, τις μελωδίες που δημιουργούν ψυχική ανάταση, τις επιστημονικές ανακαλύψεις που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής.
Δοκίμασε να κοιτάξεις τον κόσμο γύρω σου σαν να είναι η πρώτη φορά που τον βλέπεις με επίγνωση. Με το αθώο βλέμμα και τον ανεπιτήδευτο θαυμασμό ενός παιδιού. Συνειδητοποίησε τη μαγεία γύρω σου!  

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More