13 Φεβ 2012

Ποια είναι η σχέση σου με τις ...σχέσεις σου;

Οι σχέσεις βρίσκονται παντού. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σου. Όλες οι σχέσεις: σχέσεις που επιλέγεις - φιλικές, ερωτικές, κοινωνικές και σχέσεις που σε επιλέγουν - συγγενικές.
Η αλήθεια είναι ότι δε μπορείς να ανακαλύψεις τον αληθινό σου εαυτό χωρίς να δημιουργήσεις σχέσεις στην πορεία. Και, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους, στις σχέσεις σου αφήνεις το συναίσθημα να σε καθοδηγεί και αποκλείεις τελείως το μυαλό σου.
Βέβαια, το συναίσθημα είναι πολύ χρήσιμο γιατί λειτουργεί σαν σύστημα συναγερμού: αν κάτι δεν πάει καλά, το συναίσθημα είναι αυτό που θα σε ειδοποιήσει.
Ωστόσο, οι σχέσεις, δεν είναι κάτι που απλά «συμβαίνει». Για να τις δημιουργήσεις όπως τις θέλεις χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου. Και για να τις κρατήσεις ζωντανές χρειάζεται να τις τροφοδοτείς συνεχώς με την ενέργεια, τον χρόνο, την αγάπη σου.
Επέλεξε, λοιπόν, τις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν και δούλεψε πάνω τους. Μην αφήνεις τις πολύτιμες σχέσεις σου στην τύχη! Οι σχέσεις έχουν ανάγκη από συνειδητή προσπάθεια!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More