16 Νοε 2011

Μην το παίρνεις προσωπικά!

Ένας από τους κυριότερους λόγους που βρίσκεσαι συχνά αγχωμένος και δυστυχισμένος είναι η πεποίθηση πως οτιδήποτε συμβαίνει γύρω σου γίνεται για σένα, προσωπικά. Αν κάποιος σου μίλησε απότομα, αν δε σου τηλεφώνησαν όπως σου είχαν υποσχεθεί, αν η φίλη σου εξαφανίστηκε χωρίς φανερό λόγο, αν ο γείτονας δεν απάντησε στην καλημέρα σου ή απάντησε με λιγότερο ενθουσιασμό απ’ ό,τι περίμενες, είσαι σίγουρος πως κάτι έχουν μαζί σου. Και τότε, αρχίζει ο νους να ανησυχεί και να αναρωτιέται...
Ε, λοιπόν, ο κόσμος ολόκληρος δεν περιστρέφεται γύρω από εσένα. Οι άνθρωποι γύρω σου έχουν κι αυτοί τα δικά τους προβλήματα να διαχειριστούν και η συμπεριφορά και οι πράξεις τους εκφράζουν τις δικές τους αγωνίες, φόβους και ανασφάλειες.
Τελικά, από σένα εξαρτάται πώς θα επιλέξεις να ερμηνεύσεις αυτά που συμβαίνουν γύρω σου: μπορείς είτε να τα αντιμετωπίσεις ως αυτό που είναι, δηλαδή ως απλά συμβάντα, είτε να τα πάρεις προσωπικά. Μην το παίρνεις προσωπικά και θα γλυτώσεις τον εαυτό σου από μεγάλη αναστάτωση και πολύ άγχος!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More