16 Νοε 2011

Αν το πρωί ξύπνησες στραβά…

…σήκω ξανά από τη σωστή πλευρά του κρεβατιού!
Συμβαίνει κάποιες φορές να σηκώνεσαι το πρωί και να νιώθεις κακόκεφος, να τα βλέπεις όλα βουνό και να αντιπαθείς όλο τον κόσμο χωρίς ιδιαίτερο λόγο; Τότε είναι που σκέφτεσαι «η μέρα θα πάει στραβά». Λες και ένα μαύρο σύννεφο πάνω από το κεφάλι σου τα βάφει όλα γκρίζα και μουντά.
Σου έχω καλά νέα! Η διάθεσή σου είναι αποκλειστικά στο δικό σου χέρι. Έτσι, λοιπόν, στο στραβό ξύπνημα έχεις δύο επιλογές: ή να σέρνεις την μιζέρια σου όλη μέρα, προσελκύοντας καταστάσεις και ανθρώπους που θα σου προσφέρουν χειροπιαστούς λόγους για να συνεχίσεις να είσαι κακόκεφος και γκρινιάρης ή να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να αναλάβεις δράση. Πήγαινε, λοιπόν, μπροστά στον καθρέφτη και κοίταξε τον εαυτό σου στα μάτια (μπορείς και χωρίς καθρέφτη αλλά όταν σε κοιτάς στα μάτια περνάς πιο εύκολα το μήνυμα). Πες δυνατά και επανέλαβε για όσες φορές χρειαστεί: «Αποφασίζω πως σήμερα θα είναι μια υπέροχη μέρα!». Και μπορείς να προσθέτεις λεπτομέρειες κατά βούληση, όπως: «Θα συναντήσω ενδιαφέροντες και θετικούς ανθρώπους, οι δουλειές μου θα έχουν την καλύτερη έκβαση, θα μου εμφανιστούν ιδέες και λύσεις από εκεί που δεν το περιμένω, όλα θα πάνε υπέροχα!». Στην αρχή των δηλώσεων μπορεί να διακρίνεις στα μάτια σου μια ειρωνεία, το μυαλό σου μπορεί να θυμώνει με το πείσμα σου και να σε κοροϊδεύει. Εσύ, όμως, θα συνεχίσεις. Η μεταστροφή στη διάθεσή σου θα είναι θεαματική και θα ενθουσιαστείς συνειδητοποιώντας τη δύναμη που είχες κρυμμένη μέσα σου!
Μην αφήνεσαι, λοιπόν, έρμαιο στις αρνητικές σου διαθέσεις, εσύ είσαι το αφεντικό των συναισθημάτων σου, εσύ θα επιλέξεις ποια διάθεση θα συντροφεύει τη μέρα σου!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More