29 Νοε 2011

Το "καλό παιδί"...


Μήπως η κύρια επιδίωξή σου σε ό,τι κάνεις είναι να αρέσεις στους άλλους, να σε αποδέχονται; Λαχταράς συνεχώς την έγκριση κάποιου: των γονιών σου, του συντρόφου, των παιδιών σου, των φίλων, της κοινωνίας. Χωρίς αυτήν απογοητεύεσαι  ή ακόμη νιώθεις ενοχές.
Τόσο πολύ επιζητάς την αποδοχή που, προκειμένου να την κερδίσεις και να γίνεις αρεστός, καταλήγεις να μην γνωρίζεις τι είναι αυτό που θέλεις εσύ πραγματικά.
Πώς είναι δυνατόν όλα όσα κάνεις να αρέσουν σε όλους; Άλλωστε, ο καθένας έχει διαφορετικό νου, έχει διαφορετικές επιθυμίες και επιδιώξεις. Πώς είναι δυνατόν να συμφωνούμε πάντα σε όλα; Αφού είμαστε τόσο διαφορετικοί, η ανάγκη μας για συνεχή επιδοκιμασία θα υπογράψει στα σίγουρα το συμβόλαιο της απογοήτευσης.
Απελευθερώσου από την ανάγκη να είσαι πάντα το ‘’καλό παιδί’’ για τους άλλους. Οι πράξεις σου να είναι σύμφωνες με τις δικές σου αληθινές επιθυμίες και αρχές. Οι άλλοι θα εκτιμήσουν τη συνέπειά σου απέναντι στον εαυτό σου. Τελικά, θα σε εκτιμήσουν για αυτό που είσαι και ας μην συμφωνούν πάντα με τις επιλογές σου. 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More