30 Ιαν 2012

Μην αντιστέκεσαι! Παραδόσου!


Όπως όλοι, έτσι κι εσύ, έχεις τους φόβους σου. Καταστάσεις υποθετικές που τρέμεις να έρθεις αντιμέτωπος, ανησυχίες φανταστικές που σε καταδιώκουν επανειλημμένα παρόλο που προσπαθείς να τις αγνοήσεις, να τις αποφύγεις, ή να τρέξεις μακριά τους. Υπάρχει ένας νόμος που φαίνεται να ισχύει για όλα αυτά: όσο περισσότερο αντιστέκεσαι, τόσο περισσότερο τα δυναμώνεις. 

Ψάξε να βρεις ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου από αυτούς που κρύβεις επιμελώς στις εσωτερικές σου ντουλάπες: Μήπως χάσεις κάποιο κοντινό σου πρόσωπο; Μήπως χωρίσεις; Ότι θα μεγαλώσει το παιδί σου και θα φύγει από το σπίτι; Μήπως χάσεις τη δουλειά σου; Μήπως μείνεις μόνος;
Αναγνώρισε τον μεγαλύτερο φόβο σου και κοίταξέ τον κατάματα. Παραδώσου σ’ αυτό που φοβάσαι και αντιπαθείς. Στην αρχή μπορεί να πιάσεις τον εαυτό σου να αντιστέκεται σθεναρά. Αλλά αφήσου να σε κατακλύσουν τα συναισθήματα. Βίωσε τον φόβο. Νιώσε την αγωνία, ίσως και τον τρόμο. Ώσπου, τελικά, θα διαπιστώσεις πως παραμένεις ζωντανός. Και -μπορεί να σου φαίνεται παράξενο- όσο περισσότερο μαθαίνεις να παραδίνεσαι, τόσο θα λιγοστεύουν οι δαίμονες που σε καταδιώκουν και σε παραλύουν και τόσο πιο θαρραλέος θα γίνεσαι. Και δυνατός.
Μην αντιστέκεσαι, λοιπόν. Τόλμα να αφεθείς! 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More