3 Ιαν 2012

Μη σπαταλάς το πολυτιμότερο αγαθό…

Ξοδεύεις καθημερινά ώρες ατέλειωτες σε ασήμαντες και ανούσιες δραστηριότητες: τσεκάροντας τα emails με τα ανέκδοτα που σου στέλνουν οι διάφοροι, χαζεύοντας εκπομπές στην τηλεόραση ανύπαρκτου μορφωτικού και χαμηλότατου αισθητικού επιπέδου, κουτσομπολεύοντας ή αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια στο τηλέφωνο με τον φίλο σου, την καλή σου ή τη μαμά σου. 

Ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο αγαθό που έχεις. Και, δυστυχώς (ή ευτυχώς;!) είναι μη ανανεώσιμος. Όταν σπαταλάς τον χρόνο σου, σπαταλάς τη ζωή σου. Τα δευτερόλεπτα, τα λεπτά και οι ώρες σου είναι το μέτρο της ύπαρξής σου. 
Η ζωή είναι δίκαιη: σού επιστρέφει πάντα αυτό που δίνεις. Αν εργάζεσαι πάνω στους στόχους σου για μια ώρα, η ζωή θα σου δώσει πίσω μόνο μια ώρα ονείρου και τίποτε περισσότερο. 
Κάνε σήμερα μια προσπάθεια να παρατηρήσεις πού ξοδεύεις τον χρόνο σου. Κατέγραψε τις πιο χρονοβόρες δραστηριότητές σου. Μετά ταξινόμησέ τες με βάση την σημαντικότητά τους. Κράτα μόνο τις πιο ουσιαστικές και αντικατέστησε τις υπόλοιπες. Άμεσα. 
Σταμάτα να σπαταλάς τον χρόνο σου σε δραστηριότητες που δεν έχουν αξία και νόημα. Είναι σαν να πετάς την τη ζωή σου στα σκουπίδια. Σήμερα είναι η μόνη μέρα και τώρα είναι η μόνη ώρα που μπορείς να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Μην καθυστερείς!  

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More