2 Ιαν 2012

Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε ελέγχει!

Είναι κάποιοι άνθρωποι που σε θυμώνουν. Λες και έχουν μια ''εκνευριστική'' επίδραση πάνω σου… Μπορεί να είναι κάτι αδιόρατο στο βλέμμα τους ή κάτι ξεκάθαρα προκλητικό στα λόγια τους και στον τρόπο που σου μιλάνε. Όλοι, βέβαια, έχουμε στιγμές που άθελά μας εκνευρίζουμε τους γύρω μας. Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποιοι που το κάνουν επίτηδες: αυτοί είναι που σε βγάζουν από τα ρούχα σου!

Αν, διαβάζοντας τα παραπάνω, κούνησες επιδοκιμαστικά το κεφάλι, τότε κάνε ένα διάλειμμα και σκέψου: Αυτός που σε κάνει να θυμώνεις, στην πραγματικότητα σε …ελέγχει! Γιατί του το επιτρέπεις; Ο καθένας μπορεί να σου σερβίρει οποιαδήποτε σαβούρα -σκέψη ή συμπεριφορά γεμάτη αρνητισμό, θυμό, φθόνο, μίσος, φόβο κλπ. Ωστόσο, είναι στο δικό σου χέρι να το αποδεχτείς ή να το πετάξεις. Πες απλά στον εαυτό σου: «Επιλέγω να μην θυμώσω». Ακόμη κι αν δεν το καταφέρνεις κάθε φορά, κάνε τουλάχιστον την αρχή.
Κάνε, λοιπόν, μια προσπάθεια να μην αφήνεις κανέναν να σε θυμώνει. Κυρίως αυτούς που το ξέρεις πως το κάνουν εσκεμμένα. Αλλά και τους άλλους. Μην επιτρέπεις σε κανέναν να έχει τέτοια εξουσία πάνω σου και να ελέγχει τα συναισθήματα και τη διάθεσή σου! 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More