25 Ιαν 2012

Το καλύτερο δώρο για το σώμα σου!


Όταν ήσουν παιδί γελούσες 300-400 φορές τη μέρα (κατά μέσο όρο). Ως ενήλικας το γέλιο σου έχει περιοριστεί στις 5-15 φορές τη μέρα. Καθόλου αστείο… μάλλον δραματικό, δε νομίζεις; 

Το γέλιο δημιουργεί στο διάφραγμα μια πίεση σαν αντλία με συνέπεια να αυξάνει τη ροή του αίματος στο σώμα σου, το λεμφικό σου σύστημα αποβάλει περισσότερες τοξίνες, μειώνεται η πίεση και το άγχος, οξυγονώνεται καλύτερα ο εγκέφαλος και τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα, ενισχύεται το ανοσοποιητικό σου σύστημα. 
Γι’ αυτό δοκίμασε να γελάς με το διάφραγμα -έστω και χωρίς να υπάρχει κάτι αστείο, μόνο αντιγράφοντας την κίνηση του γέλιου. Φέρε το γέλιο στο σώμα σου, όπως κάνουν τα παιδιά, χωρίς να χρειάζεται να πάρεις την άδεια από το μυαλό σου. Τα αποτελέσματα για το σώμα σου θα είναι το ίδιο ευεργετικά όπως όταν γελάς επειδή κάτι σου φάνηκε ξεκαρδιστικό. 
Κάνε στο σώμα σου το δώρο του γέλιου. Δοκίμασέ το τώρα. Μην σε νοιάζει τι θα πουν. Αν σε ρωτήσει κάποιος, πες πως διάβασες ένα αστείο e-mail. Γέλα με την καρδιά σου - και όχι με το μυαλό σου. Και η καρδιά σου θα σε ευγνωμονεί!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More