17 Ιαν 2012

Θα σου δείξω εγώ…


Κάθε μέρα βρίσκεις δεκάδες λόγους να θυμώσεις με τους ανθρώπους γύρω σου. Ναι, ξέρω: δε σε σέβονται, συμπεριφέρονται απερίσκεπτα, είναι εγωιστές και σε αδικούν. 
Προτού βιαστείς να επενδύσεις την ενέργειά σου σε αρνητικές σκέψεις ή πράξεις εκδίκησης, μπορείς να πάρεις μια βαθιά αναπνοή ώστε να κερδίσεις χρόνο πριν απαντήσεις. Δε μπορείς ποτέ να γνωρίζεις όλες τις περιστάσεις που οδήγησαν κάποιον να κάνει κάτι.
Άλλωστε, οι πράξεις ή τα λόγια του που σε προσέβαλαν το πιο πιθανό είναι να μην έχουν να κάνουν με σένα αλλά με πράγματα (σκέψεις, ανησυχίες, φόβους, άγχος, εκνευρισμό) που κουβαλάει ο ίδιος. 
Έτσι, αντί να βιαστείς να αντεπιτεθείς και να ανταποδώσεις την αγένεια με προσβολή και την αδικία με μίσος, μπορείς να κάνεις μια πολύ πιο συνετή επιλογή: στείλε στον άνθρωπο που σε έβλαψε την ευχή να θεραπευθεί και απελευθέρωσε τον δικό σου θυμό στο σοφό σύμπαν να δώσει την καλύτερη λύση. 
Κάθε στιγμή έχεις την ευκαιρία να επιλέξεις να φέρεις φως σ’ αυτόν τον κόσμο. Όταν ευλογείς τους άλλους με το δώρο της θετικής ενέργειας, αντί να επιτρέπεις στις συνθήκες να σε επηρεάσουν αρνητικά, φέρνεις καθημερινά λίγη ειρήνη στον κόσμο!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More