5 Ιαν 2012

Πάρτο αλλιώς!


Έχεις μια εξαιρετική ικανότητα να εντοπίζεις οτιδήποτε αρνητικό στους γύρω σου: ελαττώματα, ατέλειες, αδυναμίες, κουσούρια. Σου έρχεται πολύ πιο εύκολο και φυσικό να κριτικάρεις και να κρίνεις τους άλλους: από την εξωτερική τους εμφάνιση και τα λόγια τους, μέχρι τη συμπεριφορά τους, τα συναισθήματά τους, τις ιδέες τους, τον τρόπο ζωής τους. Ωστόσο, δεν ωφέλησε και πολύ αυτή σου τη στάση. Αντί να διορθώσουν τα κουσούρια τους οι άνθρωποι φαίνεται σαν να γίνονται ολοένα και χειρότεροι!

Μήπως ήρθε η ώρα να το πάρεις αλλιώς;
Κάθε άνθρωπος έχει κάτι καλό. Αντί να εστιάζεις την προσοχή σου στα μειονεκτήματα των ανθρώπων, ψάξε να βρεις το καλό μέσα τους: κάποιο όμορφο χαρακτηριστικό τους, μια υψηλή ποιότητα, μια κρυμμένη καλοσύνη, ένα ιδιαίτερο ταλέντο. Εντόπισέ το και αναγνώρισέ το. Εξέφρασε την εκτίμηση και τον θαυμασμό σου. Πες στον άλλον ένα κομπλιμέντο για ένα στοιχείο του χαρακτήρα του, μια καλή του συνήθεια, μια ενδιαφέρουσα ιδέα, για το χιούμορ του ή το θάρρος του, για τον ενθουσιασμό του και την δημιουργικότητά του. Μοίρασε στους γύρω σου ευλογίες  και καλοσύνη αντί για κριτική. 
Κάνε λοιπόν τη διαφορά ξεκινώντας στο περιβάλλον σου έναν "ευγενή" κύκλο (σε αντίθεση με τον φαύλο): τα σχόλιά σου για τους άλλους να εστιάζονται σε κάποιο προτέρημα ή αρετή τους. Μ' αυτό τον τρόπο θα τους βοηθήσεις να ανθίσουν! Και τότε, θα ομορφύνει περισσότερο και η δική σου ζωή!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More