10 Οκτ 2011

Βάλε ομορφιά στη ζωή σου!


Κάποιοι άνθρωποι θεωρούν πως η ομορφιά δεν είναι ανάγκη αλλά πολυτέλεια. Και είναι αλήθεια πως μπορούμε να επιβιώσουμε για μεγαλύτερο διάστημα χωρίς ομορφιά απ’ ό,τι αν στερηθούμε το νερό ή το φαγητό. Φαντάσου, όμως, να χρειαζόταν να ζήσεις στερημένος τελείως από τα όμορφα πράγματα που σε περιστοιχίζουν: ένα ηλιοβασίλεμα, μια αγαπημένη μουσική, ένα παιδί που παίζει, ένα λουλούδι, μια συζήτηση επιπέδου, ένα εμπνευσμένο έργο τέχνης, ένα χαμογελαστό πρόσωπο. Θα έχανες σιγά σιγά την ευαισθησία σου και το ενδιαφέρον σου για τη ζωή, τα θετικά σου συναισθήματα θα έδιναν τη θέση τους στον φθόνο, τον θυμό, το μίσος.

Οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη από την ομορφιά. Σεβάσου αυτή την ανάγκη σου. Στόλισε το δωμάτιό σου με έναν πίνακα που σε εμπνέει, βάλε στο γραφείο σου ένα γλαστράκι, μοιράσου ένα ωραίο κείμενο με το/τη σύντροφό σου , μίλα για την υπέροχη ταινία που παρακολούθησες χθες, φύτεψε λουλούδια μαζί με το παιδί σου, πες σε έναν χαμογελαστό άνθρωπο πόσο όμορφος δείχνει, κέρασε τους φίλους σου από το αγαπημένο σου κρασί και ακούστε μαζί τη μουσική που σε συγκινεί.
Όσο περισσότερο μαθαίνεις να εκτιμάς την ομορφιά και να βοηθάς και τους άλλους να ζουν μέσα σ’ αυτή, τόσο πιο γεμάτος και ανανεωμένος θα νιώθεις. Κάνε, λοιπόν, μια λίστα με όμορφα πράγματα που θα ήθελες να έχεις ή να κάνεις και ξεκίνα να τα υλοποιείς. Μια σταγόνα ομορφιάς κάθε μέρα θα μεταμορφώσει σιγά σιγά τη ζωή σου.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More