8 Οκτ 2011

Ψάξε να βρεις την κρυμμένη ευκαιρία!


Οι ευκαιρίες στη ζωή μας έρχονται καμουφλαρισμένες. Είναι κρυμμένες πίσω από τις αποτυχίες και τις αντιξοότητες. Και, μπορεί μεν να μην επιλέγουμε εμείς τις περιστάσεις στη ζωή μας, επιλέγουμε όμως τον τρόπο που αντιδρούμε σ’ αυτές. Πώς περιμένεις να πετύχεις και να είσαι ευτυχισμένος όταν οι σκέψεις σου είναι ηττοπαθείς και θλιβερές;

Αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι λιγότερο σημαντικά από αυτά που συμβαίνουν μέσα μας. Γι’ αυτό, πάρε τον έλεγχο της σκέψης στα χέρια σου και επέλεξε να σκέφτεσαι θετικά. Μη σε νοιάζει αν οι άλλοι σε κοιτούν παράξενα και προσπαθούν να σε πείσουν για την τραγικότητα των καταστάσεων. Απέφευγέ τους. Τόλμα να είσαι διαφορετικός. 

Ο μεγάλος εφευρέτης Tomas Edison ξεχώριζε για την θετική του στάση. Τον Δεκέμβρη του 1914, το εργαστήριο του Edison στο West Orange του New Jersey κάηκε σχεδόν ολοσχερώς. Εξοπλισμός αξίας 2 εκ. δολαρίων καταστράφηκε καθώς και μεγάλο μέρος από τα αρχεία με τα αποτελέσματα της έρευνας μιας ζωής. Την επόμενη μέρα, καθώς ο 67χρονος εφευρέτης περπατούσε ανάμεσα στις στάχτες, μόνο συντετριμμένος δεν έδειχνε. Κοιτάζοντας τριγύρω, σχολίασε: «Υπάρχει μεγάλη αξία στην καταστροφή. Όλα τα λάθη μας καταστράφηκαν! Δόξα τω Θεώ, μπορούμε να ξεκινήσουμε από την αρχή».
Αν το έκανε ο Edison, μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς. Με την εξής απλή υπενθύμιση: «Επιλέγω να σκέφτομαι θετικά».

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More