12 Μαρ 2012

Πόσο πολυάσχολος είσαι;


Ο χρόνος σε πιέζει κι εσύ, ως πολυάσχολη σαρανταποδαρούσα, προσπαθείς να τον εκμεταλλευτείς όσο πιο αποτελεσματικά μπορείς. Έτσι, συχνά, τρως το πρωινό σου μπροστά στον υπολογιστή απαντώντας σε μηνύματα. Βγάζεις τα παιδιά στην παιδική χαρά κι εσύ κάθεσαι στο παγκάκι και σερφάρεις με το ipad. Σου μιλάει ο φίλος σου κι εσύ στέλνεις sms με το κινητό. Μαγειρεύεις, ενώ παράλληλα μιλάς στο τηλέφωνο και βλέπεις τηλεόραση.
Σταμάτα!

Κάνοντας τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα, δεν κάνεις κανένα από αυτά καλά. Σε τίποτε απ’ ό,τι κάνεις δεν βάζεις από την ψυχή σου γιατί η προσοχή σου είναι τόσο διασπασμένη και ο νους τόσο αναστατωμένος. Θα μου πεις: «Και πώς θα τα προλάβω όλα;». 
Επέλεξε τις πιο σημαντικές ασχολίες σου και δώσε σ’ αυτές την αμέριστη προσοχή σου. Όταν βγάζεις το παιδί σου για παιχνίδι αφιέρωσε λίγο χρόνο για να παίξεις ανέμελα μαζί του - και μετά μπορείς να δουλέψεις. Όταν τρως τα δημητριακά σου το πρωί κάθισε δύο λεπτά ήσυχος και απόλαυσε τη γεύση τους, τον ήχο που κάνουν καθώς τα μασάς, την αίσθηση καθώς καταπίνεις την πρώτη μπουκιά. Και μετά μπορείς να επιστρέψεις στο υπερδραστήριο πρόγραμμά σου. Φρόντισε απερίσπαστος το φαγητό που μαγειρεύεις και σκέψου πως το προετοιμάζεις για τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Όταν μιλάς με τον φίλο σου δώστου όλη σου την προσοχή και άκουσε τις σκέψεις του, τις ανησυχίες του, γέλα με τα αστεία του. 
Κάνε ένα πράγμα κάθε φορά και δώσε σ’ αυτό την αμέριστη προσοχή και την αγάπη σου. Βάλε από την ψυχή σου σε κάθε σου δραστηριότητα. Έτσι, αυτά που κάνεις θα αποκτήσουν νόημα και στο τέλος της μέρας  θα νιώθεις πιο γεμάτος. Θυσίασε λίγη ποσότητα για περισσότερη ποιότητα στη ζωή σου!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More