8 Μαρ 2012

Είναι κάποιοι άνθρωποι που, στ’ αλήθεια, σ’ εξοργίζουν!


Είναι κάποιοι άνθρωποι στη ζωή σου (κυρίως στο κοντινό σου περιβάλλον) που λες και έχουν μια ιδιαίτερη ικανότητα να σου σπάνε τα νεύρα, να σου πατάνε τον κάλο, να σε τρελαίνουν με την συμπεριφορά τους, να σε βγάζουν από τα ρούχα σου. Κάθε φορά υπόσχεσαι στον εαυτό σου πως δε θα πέσεις στην παγίδα τους αλλά κάθε φορά καταλήγεις να εξοργίζεσαι.

Την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι αντίστοιχο κάνε μια παύση και αναρωτήσου: Μήπως η συμπεριφορά τους σε ενοχλεί ακριβώς επειδή βλέπεις να καθρεφτίζεται στο πρόσωπό τους κάτι που έχεις ο ίδιος μέσα σου και το σιχαίνεσαι; Αν δεν αντέχεις π.χ. τους τσιγκούνηδες ή τους τεμπέληδες ή τις γκρινιάρες, ψάξε να βρεις το δικό σου σχετικό αδύνατο σημείο. Θα ανακαλύψεις πως  όταν η συμπεριφορά ή τα λόγια κάποιου σε εξοργίζουν είναι γιατί υπάρχει μέσα σου κάτι που πρέπει να δουλέψεις. Είναι η δική σου εικόνα που καθρεφτίζεται στη συμπεριφορά ή τα λόγια των άλλων. Την δική σου εικόνα δεν αντέχεις. Είναι σαν αυτό που λέμε «έχεις τη μύγα και μυγιάζεσαι». 
Θέλει λίγη προσπάθεια και πολύ κουράγιο για να κοιτάξεις μέσα σου. Αλλά αξίζει τον κόπο γιατί θα συνειδητοποιήσεις πως μπορείς να απελευθερωθείς από τον εκνευρισμό που σου προκαλούν οι γύρω σου αλλάζοντας, απλώς, εσένα. Και τότε θα τους ευγνωμονείς που σε εξόργισαν και σε «ανάγκασαν» να ψάξεις μέσα σου. Γιατί, οι άνθρωποι που σε δυσκολεύουν περισσότερο είναι οι μεγαλύτεροι δάσκαλοί σου! Επωφελήσου από τα μαθήματα που σου προσφέρουν!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More