2 Μαρ 2012

Μοιράσου τα συναισθήματά σου! Ακόμη και τα δυσάρεστα!


Έχεις μάθει να κρατάς τα συναισθήματά σου για τον εαυτό σου. Ιδιαίτερα τα δυσάρεστα.  Έτσι, όταν σου συμβαίνει κάτι που σε σοκάρει και σε θλίβει βαθιά απομονώνεσαι και αποσύρεσαι από τη ζωή. Λες και προσπαθείς να προφυλαχθείς από αυτήν. Μ’ αυτό τον τρόπο, όμως, κλείνεις όλα τα κανάλια που το σύμπαν μπορεί να σου στείλει τη βοήθειά του.
Την επόμενη φορά που θα νιώσεις να βυθίζεσαι στην θλίψη ή την ανησυχία δοκίμασε να στραφείς σε ανθρώπους που εμπιστεύεσαι κι εκτιμάς
και που ξέρεις πως σε αγαπούν.
Μοιράσου τα προβλήματά σου και θα ξαλαφρώσεις από αυτά. Μην νιώθεις ενοχές πως θα επιβαρύνεις τους άλλους. Κι εσύ θα έκανες το ίδιο γι’ αυτούς.
Μοιράσου τις αγωνίες σου με άτομα αγαπημένα και θα σε βοηθήσουν να δεις τα πράγματα από μια άλλη οπτική, ίσως σου δώσουν κάποια ιδέα που δεν είχες σκεφτεί ή απλά θα σου προσφέρουν την στήριξη και την αγάπη τους.
Μοιράσου τους φόβους σου και θα μπορέσεις να επεξεργαστείς ευκολότερα τις σκέψεις σου και τα συναισθήματά σου μέσα από το φίλτρο ενός ατόμου που βρίσκεται έξω από το πρόβλημα.
Μοιράσου τις αδυναμίες σου με τον σύντροφο ή έναν έμπιστο φίλο και θα βαθύνεις τον δεσμό σας, θα ενισχύσεις τη σχέση σας.
Μοιράσου με τους αγαπημένους σου τα συναισθήματά σου -την ελπίδα και τον φόβο σου, τη χαρά και τον πόνο σου- γιατί έτσι τους δίνεις την ευκαιρία να βιώσουν μαζί σου αυτά τα συναισθήματα.
Μοιράσου τα συναισθήματά σου γιατί «μοιρασμένη λύπη είναι μισή λύπη, μοιρασμένη χαρά είναι διπλή χαρά»!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More